AEC info

3 tips voor het kopen van een huis in Amsterdam

Geplaatst op

Voor het kopen van een huis moet je er tegenwoordig vroeg bij zijn, voordat je het weet lukt het zelfs niet meer om een bezichtiging in te plannen met de verkopende partij, omdat de agenda vol staat. Zoek je een huis in Amsterdam? Dan heb je al helemaal te maken met veel concurrentie en hoge prijzen. We geven je dan ook graag een aantal tips om wellicht toch dat ene huis in Amsterdam te kunnen kopen.  

  1. Schakel een aankoopmakelaar in

Neem voor het vergroten van je kansen voor het bemachtigen van een huis een aankoopmakelaar in de arm, bijvoorbeeld SEM makelaars Amsterdam. Vaak krijgen makelaars namelijk eerder te horen dat er een huis in de verkoop gaat, waardoor je kans hebt een van de eerste te zijn die het huis komen bezichtigen. Pas veel later zie je dezelfde huizen op Funda verschijnen. Eigenlijk ben je dan al bijna te laat. 

Een ander voordeel van het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat makelaars elkaar onderling goed kennen, waardoor ze makkelijk aan informatie over het huis of het gewenste bedrag kunnen komen en daarop een goed bod kunnen opstellen voor je. Daarnaast is het fijn om te weten dat een aankoopmakelaar precies weet waar je tijdens het kopen van een huis op moet letten. Je hebt dus altijd een kritisch paar ogen bij je, waardoor je geen miskoop doet!

  1. Ga altijd eerst langs een hypotheekadviseur

Het financiële plaatje is een van de belangrijkste dingen bij het kopen van een huis. Kun je het huis dat je voor ogen hebt bijvoorbeeld wel betalen? Weet wat je precies kunt besteden door langs een hypotheekadviseur te gaan. Zo weet je wat je maximaal kunt bieden voor een huis.

  1. De gunfactor

Bij meerdere biedingen zal een verkoper van het huis bij meerdere biedingen naast de hoogte van het bod ook zijn of haar besluit baseren op de gun-factor. De verkoper zal het huis niet snel verkopen aan iemand die hij of zij niet aardig vond overkomen tijdens bijvoorbeeld de bezichtiging. Zorg er dus voor dat je vriendelijk en enthousiast overkomt. Houdt die gunfactor in de gaten bij alle bezichtigingen bij potentiële huizen. 

Door deze 3 tips te gebruiken wordt de zoektocht naar een huis in ieder geval een stukje makkelijker gemaakt. Succes!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden