AEC info

3 tips om je woning duurzamer te maken

Geplaatst op

Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat we onze woningen duurzaam inrichten en investeringen doen om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu. Een bijkomend voordeel is dat een hele hoop van de bestedingen die je moet doen om een duurzamere woning te krijgen, veelal gesubsidieerd worden door de overheid. Daarnaast verdienen een hoop van deze investeringen zich met de tijd weer terug omdat je bijvoorbeeld stookkosten bespaart. In deze blog delen we 3 manieren waarop je je woning duurzamer kunt maken.

Duurzaamheidstip #1: zonnepanelen

Onlangs was er in het nieuws de berichtgeving dat de voordelen van zonnepanelen iets worden teruggebracht. Het is nu namelijk zo dat je niet alleen een vergoeding krijgt voor de energie die je teruglevert aan de stroomleverancier, maar dat je ook nog eens de kosten voor het verbruik van de door de stroomleverancier geleverde energie mag aftrekken van hetgeen je hebt geleverd. Je hebt dus bij zonnepanelen eigenlijk dubbel voordeel. Daarnaast zit er ook nog een subsidie op het aanschaffen van zonnepanelen waardoor je als consument eigenlijk 3x voordeel haalt uit je zonnepanelen. Daarnaast is de terugverdientijd ook erg kort waardoor het een perfecte investering. De overheid heeft besloten om de korting op de levering van stroom te korten. Desalniettemin blijft het van erg toegevoegde waarde en kun je ervan uitgaan dat zonnepanelen een zeer goede investering zijn.

Duurzaamheidstip #2: trippel glas

Bijna elke woning in Nederland heeft inmiddels dubbel glas. Dit is stukken beter dan enkel glas, natuurlijk. Maar tegenwoordig gaan veel huiseigenaren een stapje verder en kiezen ze voor trippel glas. Dit is vanzelfsprekend nog beter dan dubbel glas en zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning constanter blijft. Zo zorg je ervoor dat je stookkosten weer verder naar beneden gaan.

Duurzaamheidstip #3: Spouwmuurisolatie

Ten slotte willen we iedereen aanraden om spouwmuurisolatie te laten plaatsen in je woning. Dit is een isolatie die in de spouwmuur wordt geplaatst. De spouwmuur wordt gevuld met kleine balletjes of parels die ervoor zorgen dat de temperatuur van je woning constanter blijft. Net als bij trippelglas bespaar je op die manier aanzienlijk op stookkosten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden