AEC info

3 combinatie tips met een gietvloer

Geplaatst op

Met een gietvloer heb je veel voordelen. Gietvloeren zijn namelijk comfortabel, slijtvast en vloeistofdicht. Daarnaast is een gietvloer naadloos, waardoor je woning een strakke en moderne uitstraling krijgt. In deze blog geven we je een aantal tips die perfect te combineren zijn met een gietvloer. Zo is het mogelijk om je woonkamer, keuken of badkamer van nog wat meer comfort te voorzien of een nog specialere uitstraling te geven.

Vloerverwarming

Een gietvloer is perfect te combineren met vloerverwarming. Dit komt doordat de laag onder de gietvloer zorgt voor een perfecte verdeling van de warmte, waardoor er sprake is van een gelijkmatige temperatuur in de ruimte. Naast deze gelijkmatige verdeling profiteer je met een gietvloer ook van optimaal rendement. Een gietvloer warmt snel op en geeft de warmte makkelijk af aan de gehele ruimte. Heb je al een gietvloer of denk je eraan om er een aan te schaffen? Kijk dan direct naar de mogelijkheden om vloerverwarming te laten plaatsen.

Houten vloer en meubels

Heb je een gietvloer in de woonkamer of in de keuken, maar in de ruimte ernaast een houten vloer? Dit kan een prachtig beeld geven! Kijk maar eens naar voorbeelden van een houten vloer gecombineerd met een gietvloer. De overloop hiervan voegt echt iets toe aan de uitstraling van je woning. Naast deze combinatie kun je ook houten meubels perfect combineren met een gietvloer. Kies voor robuuste houten meubels met poten van zwart metaal. Dit soort meubels geven je huis in combinatie met een gietvloer een industriële uitstraling.

Luxe bad op een gietvloer

Een gietvloer alleen voor in woonkamers, keukens of hallen? Zeker niet. We zien de laatste tijd steeds meer gietvloeren terugkomen in badkamers. Dit heeft deels te maken met de eigenschappen van de ondergrond, aangezien gietvloeren comfortabel en waterdicht zijn. Aan de andere kant past een gietvloer perfect bij bijvoorbeeld een bad. Plaats een badkuip in het midden van je badkamer met een gietvloer als ondergrond, en je krijgt een prachtige luxe uitstraling.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om zo’n geheel eigen en unieke badkamer te laten ontwerpen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden bij een specialist op het gebied van gietvloeren. Zij weten precies met welke gietvloer, meubels, kleuren en tinten de badkamer een tijdloze en unieke uitstraling krijgt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden