AEC info

3 bijzondere, leuke en handige onderdelen voor je rolluik

Geplaatst op

Heb je een rolluik of overweeg je er binnenkort een of meerdere aan te schaffen? In dat geval kan het erg handig zijn om te weten welke extra onderdelen er verkrijgbaar zijn om het gebruik zo prettig mogelijk te maken, de bediening zo eenvoudig mogelijk te maken en levensduur zo lang mogelijk te maken. Zo kun je langer en meer profiteren van je rolluik. In deze blog geven we je een opsomming van wat naar onze mening de drie meest essentiële onderdelen zijn voor je rolluik.

Onderdeel #1: Een handzender

Een handzender is een absolute must voor een rolluik wat bijvoorbeeld een garagedeur zal vervangen. Het is natuurlijk erg onhandig wanneer je aan komt rijden met de auto en je moet de auto uit, het huis in, door de gang, door de woonkamer, naar de bijkeuken, naar de garage om daar de deur te openen en vervolgens de auto in, de garage in, de auto uit. Wanneer je het zo leest is het bijna lachwekkend, toch is voor mensen zonder handzender de harde realiteit.

Onderdeel #2: Een rolluikschakelaar

Als je wel een handzender hebt, maar geen schakelaar aan de muur, kun je er vergif op innemen dat je van tijd tot tijd je rolluik niet zult kunnen openen omdat je je handzender kwijt bent. Daarom is het ook erg verstandig om ervoor te zorgen dat je minstens één rolluikschakelaar hebt gemonteerd op een handige plek.

Onderdeel #3: Een tijdsschakelaar

In de wereld van de domotica – het geautomatiseerde huis, is de eenvoudige eerste stap een tijdsschakelaar. Tijdsschakelaren kennen we natuurlijk van het automatisch lampen aan zetten vanaf een bepaalde tijd, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor rolluiken. Zeker wanneer je elke dag rond dezelfde tijd je zonwering of rolluik omlaag doet, dan kan een tijdsschakelaar het je wat makkelijker maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden