AEC info

3 belangrijke aandachtspunten voor je nieuwe badkamer

Geplaatst op

Het is altijd belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de valkuilen die er bestaan voor het project waar je mee bezig bent. In het geval van een nieuwe badkamer die je zelf bouwt, is het extra belangrijk dat je weet waar de risico’s liggen en waar je dus extra op moet letten. In deze blog geven we je de belangrijkste punten waarvan wij vinden dat ze extra aandacht verdienen voor, tijdens en na het klussen.

1: Maak alles perfect waterdicht!

Het laatste wat je wil, is het volgende scenario: met veel moeite, inspanning en (laten we eerlijk zijn) stress heb je het dan eindelijk voor elkaar gekregen. Het nieuwe ligbad staat er. Je hebt het juist aangesloten en mooi betegeld. In plaats van een kitbedrijf in te schakelen, heb je besloten om het zelf te doen. Een half jaar later merk je dat je vaardigheden met betrekking tot het goed afkitten van de randen, toch nog te wensen overhield. Je hebt namelijk lekkage en nu mag alles weer losgemaakt worden!

2: Draai de hoofdkraan altijd dicht

Het is misschien een beetje een schot voor open doel, maar het zal je verbazen hoe vaak mensen hier de fout mee ingaan. Wees je er altijd 100% zeker van dat je de hoofdkraan dicht hebt gezet! Als dit namelijk niet het geval is, en je lekker bezig bent in de badkamer, kan het zo maar een heel dagdeel kosten om de bende die de wateroverlast veroorzaakt, te corrigeren. Daar gaat je middagje klussen!

3: Controleer de bestelling

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat elke leverancier hetzelfde product zal leveren wat je bij de sanitair winkel op het etiket hebt zien staan. Een voorbeeld is een ligbad. Een bepaald model ligbad kan een productnummer hebben wat exact hetzelfde productnummer is als een ander model ligbad. Als je dan vervolgens de leveranciers hartelijk ontvangt wanneer ze het bad komen brengen, zul je mogelijk toch iets minder hartelijk en vrolijk zijn wanneer je erachter komt dat het niet het juiste bad is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site vertellen we je graag meer over interessante onderwerpen uit de wereld van architectuur en design.

Contactgegevens

Via info @ aecinfo.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden